Loewe: Luxul și gestionarea durabilă
Abstract
Managemnetul durabil – cel care necesită organizații, o performanță socială și de mediu de excelență reală pe întregul lanț de valori – „conținuturi” locale bazate pe cultură nu ar trebui să lipsească. Astfel, luxul durabil înseamnă, de asemenea, măiestria și inovarea diferitelor naționalități, păstrând patrimoniul cultural local. Loewe, o organizație aparținând grupului LVMH din 1996, este brandul principal de piele de lux din Spania, iar numele său este legat de „maeștrii pielii”. La nivel global, Loewe se află în sectorul luxului, începând ca asociație de meșteri din piele din centrul Madridului în 1846. Dezvoltarea și fabricarea produselor oferite de Loewe sunt realizate în Spania și expediate pe principalele piețe din Europa, Japonia, China , și restul Asiei. Produsele sale includ, de asemenea, dincolo de parfumurile produse la grupul LVMH, ochelari de soare autorizați.
Luxul și gestionarea durabilă
Durabilitate durabilă pe termen lung în lux. Unde altundeva?
Abstract
Trăim într-o lume afectată de factori de creștere economică a scăderii resurselor naturale și creșterea populației. O schimbare către o mentalitate durabilă nu pare o alegere, ci o necesitate. În industria luxului extrem de competitivă, sustenabilitatea pare un paradox. Multe companii au mutat producția în Asia, în special în țările mai sărace din punct de vedere economic
Fibra de frunze de ananas – un lux durabil și industria textila
Abstract
Ananasul (Ananas comosus) este un fruct popular și unul dintre fructele delicioase. Planta de ananas este cultivată în principal pentru fructele sale. Deoarece este cultura perenă, planta nu are nici un folos după recoltarea fructelor. Aceste frunze de ananas generează biomasă uriașă neutilizată și provoacă deșeuri agricole. În această abordare, s-a pus mai mult accent pe explorarea posibilităților de extracție a fibrelor și transformarea acesteia în produse cu valoare adăugată. Aceste produse sunt în principal textile pe bază de fibre de frunze de ananas pentru modă și alte aplicații industriale importante. Industriile textile au implicat în principal industrie mini și cabane pentru a dezvolta aceste produse textile pe bază de fibre din ananas. Economia produselor depinde de designul inovator al produsului și de aplicațiile mai noi ale acestor fibre de frunze de ananas.
Dincolo de aparențe: semnificațiile ascunse ale luxului durabil
Abstract
Noțiunea de durabilitate a devenit din ce în ce mai largă. Aceasta afectează chiar și sectoarele de lux în care companiile atrase de avantajele economice ale economiei verzi dezvoltă modele de afaceri bazate pe lanțuri de aprovizionare durabile. Astfel, sustenabilitatea și luxul, deși concepte aparent îndepărtate, par destinate să coexiste. Combinația lor se adresează acelor consumatori de modă care, inspirați de consumul conștiincios, materializează chiar și în mărfurile de lux simțul lor de responsabilitate ecologică și socială.
Luxul sustenabilității: examinarea factorilor care determină valorile consumului de comerț echitabil
Abstract
Consumul verde a evoluat spre un consum care abordează și factori etici. Secolul XXI este perceput ca reflectă emanciparea consumatorului etic, care „cumpără o lume mai bună” (Low and Davenport în J Consum Behav 6 (5): 336–348, 2007). Cererea în creștere a consumatorilor pentru alternative etice este prezentă în toate categoriile de produse și, motivând că conceptul de durabilitate cu aspecte precum exclusivitatea și raritatea are valori similare cu conceptul de lux – obiectivul studiului nostru este de a examina luxul sustenabilității. pe fundalul întrebărilor de cercetare privind o asemănare propusă a asociațiilor de consumatori între produsele de lux și etice.
Tema de publicat: Haine de lux iremediabile
Abstract
Acest capitol abordează valoarea implicării emoționale și starea de neînlocuire a hainelor de lux, ca o modalitate de abordare a temei modei de lux durabile. Angajarea cu consumatorul la nivel emoțional inițiază o legătură puternică între îmbrăcăminte și purtător, crescând astfel longevitatea îmbrăcămintei, care la rândul ei devine de neînlocuit pentru utilizator. Filozofia fundamentală din spatele acestei abordări a sustenabilității este producerea și consumarea de produse din ce în ce mai bune și proiectarea produselor din ideea de a face „mai mult în mai puțin”.
Industria de filare a bumbacului
ABSTRACT
Industria textilă din bumbac, deși cea mai veche din lume, tehnologia se îmbunătățește foarte repede, însoțită de automatizări și controale sofisticate. Lucrările monotone grele și riscante realizate de oameni sunt predate treptat mașinilor. Odată cu dezvoltarea computerelor, a rețelelor și a PLC controlează managementul utilajelor și procesele sunt de asemenea predate mașinilor sau sistemelor. Dependența de supraveghetor și angajator pentru a avea grijă de lucrările efectuate de lucrători se reduce treptat.
Finisaje chimice de specialitate pentru textile de lux
durabile
Abstract
În ultimele decenii, oamenii s-au preocupat mai mult de sănătatea, igiena, stilul lor de viață,
moda, confortul, luxul și bunăstarea. Cei care aparțin secțiunilor bine dotate din punct de
vedere financiar aleg mai des să cumpere textile luxoase, nu numai pentru a-și expune statutul
sociale înalte, ci și din punctul de vedere al sănătății.
Prelucrarea durabilă a produselor textile de lux
Abstract
Industriile textile de lux sunt într-o mare dilemă. Pe de o parte, aceștia trebuie să își ridice valoarea mărcii, iar pe de altă parte, trebuie să sprijine durabilitatea, deoarece consumatorii de materiale textile de lux sunt bogați și literati
Durabilitatea în aplicațiile textile de lux: o contradicție sau o nouă oportunitate de afaceri?
Abstract
Reciclarea textilelor se bazează puternic pe tipul de material și pe tratamentul materialului cu fibre. În special materialele care nu permit recuperarea materiei prime în calitatea materialelor noi limitează semnificativ posibilitățile de reciclare a materialelor textile.
În timp ce detaliile de construcție se pot adăuga stilului și atractivității estetice a unei clădiri, acestea sunt inutile, cu excepția cazului în care pot furniza cu succes cerințele funcționale de bază pentru satisfacerea scopului clădirii, protejarea împotriva elementelor, furnizarea de finisaje interioare durabile și eficientizarea și economia construcției.
Pentru a începe să ne gândim la BIM și la ce este vorba, să luăm în considerare următoarea definiție:
Construirea modelării informațiilor este reprezentarea digitală a caracteristicilor fizice și funcționale ale unei instalații care creează o resursă de cunoștințe partajate pentru informații despre aceasta și formează o bază fiabilă pentru deciziile din ciclul său de viață, de la cea mai timpurie concepție până la demolare.
(Această definiție a CPIc se bazează îndeaproape pe Comitetul Național de Standarde BIM din SUA (NBIMS).)I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Dezvoltarea durabilă (SD) ca obiectiv în producție, marketing și comerț
ABSTRACT
O scurtă privire de ansamblu asupra multiplelor definiții și înțelegere a termenului de dezvoltare durabilă este oferită: ca filozofie, ca instrument de luare a deciziilor științifice, dar și ca credință a persoanelor și a politicii care trebuie aplicată în practică.
Performanța de absolvire a incubatoarelor de afaceri tehnologice în trei orașe din China: rolul finanțării incubatoarelor, asistență tehnică și îndrumare antreprenorială
Tehnologii invizibile
Abstract
În această lucrare, explorăm câteva dintre ideile lui Claudio Ciborra despre obiectul tehnologic. Facem acest lucru spre deosebire de analiza recentă a lui Law și Singleton (L&S) care susține un radicalism metodologic care trece dincolo de incertitudinile epistemologice cu privire la obiectul tehnologic la preocupările ontologice.
Consulting: dilema unei companii tehnologice indiene
Abstract
Acest caz detaliază înființarea și creșterea unui proiect de înaltă tehnologie, Shanakt Consulting, în India. Compania este fondată de academicieni calificați, care aveau o experiență limitată în înființarea și administrarea unei afaceri.
Comerț electronic în comerțul de carte
Abstract
Exploatarea World Wide Web (WWW) este o redactare pentru multe companii, deoarece acestea nu pot sau nu își pot analiza motivele pentru a avea un site web. Mulți nu înțeleg că există mai mult decat un site web de succes decât să aibă un logo corporativ pe o pagină de pornire.
Conexiune operațională între dimensiunile diverse ale investițiilor în tehnologia informației și aspecte multifuncționale ale performanței economice a unei firme
Inovația și calitatea forței de muncă: o investigație empirică în industria alimentară franceză
Abstract
Scopul lucrării noastre este de a analiza factorii determinanți ai tendinței de inovare a firmei. Printre numeroasele lucrări dedicate acestui subiect, interesul cercetării noastre este, în primul rând, utilizarea unei măsurări directe a inovației, în loc de proxy-urile obișnuite, ca statistici privind cheltuielile în cercetare și dezvoltare, în al doilea rând, să subliniem rolul calității factorului de muncă ca un determinant major al inovației.
Sursele de cunoaștere și legăturile de integrare cu inovația. O perspectivă a sectorului alimentar
Abstract
Lucrarea analizează factorii determinanți ai inovației produselor și proceselor în sectorul producției de produse alimentare, cu un accent deosebit pe sursele de cunoștințe și legăturile de integrare.
Inovare in Industria Auto si Componente
Tema de publicat : Efectele rezistenței externe asupra performanței celulelor microbiene
ABSTRACT
Celulele microbiene de combustibil (MFC) sunt dispozitive bioelectrochimice capabile să transforme energia chimică în electricitate. Acest capitol descrie efectul rezistenței externe asupra performanței unui MFC.
Pionierii: instrument principal de promovare a vânzărilor
ABSTRACT
Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, europenii au fost primii care au proiectat și construit autovehicule și au vândut primele mașini, dar în SUA producția în masă a fost dezvoltată ca principalul component al marketingului în masă. Într-adevăr, la începutul secolului următor, SUA a devenit principalul producător, în primul rând datorită lucrărilor Ford, care a introdus modelul T pe piață în 1908.
Metamorfoza pieței auto
ABSTRACT
Spre sfârșitul anilor 1920, s-a produs un al doilea moment de cotitură în evoluția marketingului auto. General Motors („GM”) a depășit Ford în ceea ce privește volumul de vânzări, oferind vehicule mai atractive. Spre deosebire de abordarea Ford, GM s-a concentrat mai mult pe stilurile, culorile și aspectul exterior al vehiculelor sale. Strategia de marketing a GM a fost orientată pe segmentare: „o mașină pentru fiecare poșetă și scop”. Strategia s-a bazat pe diviziile de clasă care urmau să modeleze societatea americană. Dezvoltarea economică a favorizat ascensiunea socială.
Tehnologia auto și politica publică din Japonia
ABSTRACT
Populația auto din Japonia a crescut la aproximativ 80 de milioane de vehicule și este a doua cea mai mare din lume, urmând doar cea a SUA. Japonia este, de asemenea, pe locul doi în SUA în ceea ce privește numărul de vehicule produse, în timp ce conduce lumea în producția de autoturisme. Astfel, industria auto japoneză este nu numai o industrie cheie în Japonia, ci și o poziție importantă în structura industrială mondială.
Costuri și beneficii ale reglementărilor privind economia combustibilului: o analiză comparativă a standardelor privind economia de combustibil auto și beneficiile corespunzătoare pentru consumatori
Economia sistemelor inteligente de transport: elaborarea politicii guvernamentale pentru realizarea unei penetrări optime a pieței
În ultimii ani, sistemele de transport inteligent (ITS) au atras atenția din ce în ce mai mare ca tehnologii revoluționare pentru soluționarea problemelor asociate consumului masiv de automobile, inclusiv accidente de circulație, congestie de trafic și poluarea mediului.
Termenul „ITSs” este o denumire pătură care se referă colectiv la oricare din mai multe sisteme de transport care vizează rezolvarea problemelor de trafic, profitând de tehnologiile avansate de informații și telecomunicații.
Structura industriei auto
ABSTRACT
Industria auto globală s-a dezvoltat pe o perioadă de peste 100 de ani pentru a deveni o entitate vastă a multor părți interconectate. Deși chiar și o carte întreagă nu a putut face dreptate deplină în furnizarea unui cont, acest capitol este menit să ofere o descriere în detaliu a industriei, a structurii sale, a forțelor principale de schimbare care acționează asupra acesteia, a celor mai importante schimbări recente în industrie și traiectoria actuală a schimbării.
Piețele și cererea de mașini
ABSTRACT
Cota de deschidere marchează nașterea pieței auto, așa cum o cunoaștem astăzi, ca o creație deliberată, care are nevoie de un management constant pentru a funcționa corect. În mod tradițional, creșterea pieței a fost strâns asociată cu două probleme: condițiile economice și schimbările sociale. Prin urmare, creșterea economică, în general, împreună cu, de exemplu, proliferarea gospodăriilor, s-ar combina pentru a genera creșterea vânzărilor de mașini noi și, în cele din urmă, cu mărimea stocului de mașini în circulație (cunoscută în industrie ca parc).
Studii privind schimbările sectoriale, dinamica intersectorială și viitorul
ABSTRACT
Am luat ideea paradigmei mai mari pentru a însemna că răspunsurile pe care le căutăm nu sunt întotdeauna în locuri evidente, deoarece ecuația generală este influențată fundamental de alte considerente, adesea mai puțin decât evidente. (Gillespie, 2001, ix)
Adesea este dificil de stabilit exact ceea ce face ca schimbarea să se întâmple într-o industrie. Există întotdeauna tendința de a cădea în capcana raționalizării post-hoc – faptul că rezultatul observat a fost într-un anumit sens rațional sau inevitabil. În egală măsură, putem deveni prizonieri ai conceptelor noastre organizatoare, adesea folosite în mod vag și fără gânduri clare, uneori folosite în mod deliberat pentru a delimita problema.
Aplicația de umplere ignifugă pentru utilizare în materialele textile
ABSTRACT
Disponibilități pentru focuri de protecție, vizionate cu referință la acțiune pentru mediul înconjurător, atât ca substanțe ignifuge cât și ca aditivi pentru stingerea fumului. Mijloacele de îmbunătățire a eficienței lor sunt luate în considerare folosind sinergiști ignifugați și variante de umplutură nano-particule de hidroxid de magneziu, hidrotalcită și boeemită.
Un viitor tehnic, de afaceri și social
ABSTRACT
Problema: bateria mașinii nu poate alimenta sistemele electrice și electronice complexe monumentale – ci de reper. Doar cu motorul pornit, proprietarii pot accesa o serie de funcții care vă oferă mintea. Celula auxiliară de combustibil în curs de dezvoltare pentru această sarcină nu este încă pregătită pentru producție. Un sondaj realizat de revista germană Auto Motor und Sport (König, 2002) indică faptul că din 50 de cumpărători ai seriilor 7 ale BMW și Mercedes SL, 28% dintre cumpărătorii Mercedes și 17% din proprietarii BMW au fost livrate mașini defecte.
Piețele și cererea de mașini
ABSTRACT
Cota de deschidere marchează nașterea pieței auto, așa cum o cunoaștem astăzi, ca o creație deliberată, care are nevoie de un management constant pentru a funcționa corect. În mod tradițional, creșterea pieței a fost strâns asociată cu două probleme: condițiile economice și schimbările sociale. Prin urmare, creșterea economică, în general, împreună cu, de exemplu, proliferarea gospodăriilor, s-ar combina pentru a genera creșterea vânzărilor de mașini noi și, în cele din urmă, cu mărimea stocului de mașini în circulație (cunoscută în industrie ca parc).
Conducerea distribuită online: o analiză de conținut a interacțiunii și a reflecțiilor a profesorilor despre învățarea suportată de calculator
ABSTRACT
Acest studiu efectuează o analiză de conținut a comunicării care se dezvoltă în situații educaționale online. Se concentrează pe două aspecte ale comunicării într-un context în care observăm leadershipul instrucțional: modul în care se vede leadershipul în sala de clasă virtuală și modul în care profesorii își văd rolul. Studiul încearcă să răspundă la întrebarea modului în care profesorii conduc această schimbare metodologică, adică conducerea instructivă în slujba conducerii distribuite.
Principii termodinamice: Analiza entropiei
ABSTRACT
Conservarea energiei poate fi realizată printr-o varietate de mijloace, însă recuperarea energiei utile sub formă de căldură se situează în top. Căldura este recuperată cel mai eficient prin utilizarea de schimbătoare de căldură. Cu toate acestea, recuperarea căldurii într-un mod rentabil nu a fost abordată de mulți ingineri practicanți.
Surse externe de inovare în IMM-urile alimentare
Abstract
Scopul acestei lucrări este de a examina rolul pe care diferite surse externe de cunoștințe îl joacă în inovațiile de produse, procese, piață și organizație în IMM-urile alimentare.
Inteligența artificială în afaceri
Lucrarea caută să evidențieze informații necesare pentru a putea implementa un
instrument esențial afacerilor moderne, și anume Inteligența artificială. Se dorește descoperirea
principalelor utilizări ale acestui instrument, descoperirea beneficiilor și riscurilor ce derivă din
implementare, dar și sfaturi pentru utilizare.
Blockchainul în domeniul alimentar
Blockchain este o un registru digital creat de Satoshi Nakamoto în anul 2008, pentru a
putea susține tranzacțiile cu Bitcoin. Utilizarea blockchain în domeniul alimentar poate asigura
ca întreg lanțul de distribuție și aprovizionare al industriei alimentare să își îmbunătățească
eficiența, siguranța alimentară și trasabilitatea, iar companiile din domeniu să devină mai
eficiente. Lucrarea de față prezintă ce este blockchain-ul și cum ar putea fi acesta implementat,
precum și avantajele utilizării acestuia în sectorul alimentar.
Neuromarketingul
Scopul acestei lucrări este de a oferi o imagine concisă asupra conceptului de neuromarketing.
De asemenea, în cadrul lucrării se vor urmări și aspect precum geneza conceptului,
aplicabilitatea acestuia și motive de îngrijorare.
Cuvinte cheie: marketing, neuromarketing, comportamentul consumatorului.
Importanța prezenței companiilor în social media
În ciuda unor cercetări ample privind implicarea mărcii prin intermediul rețelelor de
socializare, puține cercetări consideră efectul total al mai multor conturi de aceeași marcă
asupra angajamentului. Mai multe conturi de aceeași marcă sunt comune, deoarece permit
mărcilor să-și extindă obiectivul, să poată trimite mesaje și să își promoveze încrucișat
produsele / serviciile. Prin urmare, acest studiu testează dacă interacțiunea dintre conturile de
social media de aceeași marcă și centralitatea rețelelor de conversație cu numele identic este
legată de implicarea utilizatorilor. O analiză a 3.380 de conturi de marcă a constatat că, după
controlul interacțiunilor cu utilizatorii, interacțiunile dintre conturile de marcă au contribuit
semnificativ la implicarea utilizatorilor și că măsurile de centralitate a contului au fost asociate
cu măsuri de angajare.
Noi tendințe tehnologice în turismul digital: E-turism
În contextul global al dezvoltării tehnologiei informației și comunicațiilor, industria
turismului se schimbă din ce în ce mai mult, deoarece consumatorii tind să fie mai atrași de
utilizarea facilităților tehnologice. Pentru agenții economici din sectorul turistic, progresul
tehnologic aduce beneficii legate de eficiența activității și creșterea veniturilor. Companiile
trebuie să învețe să gândească la nivel global pentru a prospera sau cel puțin pentru a
supraviețui. Această nouă nevoie a omului modern de a deveni global s-a materializat în
turismul de astăzi. În acest sens, e-turismul poate contribui nu numai la accelerarea serviciilor
turistice, ci și la reducerea costurilor operaționale, prin optimizarea forței de muncă și reducerea
costurilor destul de semnificative pentru o companie de turism.
Digitalizarea sectorului de transport
Articolul de față prezintă schimbarea adusă de IT în sectorului transportului. De la
transportul cu mijloacele de transport în comun, la mașina personală, de la mersul pe bicicletă
și până la transportul cu camioane hibride sau complet electrice, toate se datorează într-o mare
măsura sectorului de IT.
În ultimii ani, sectorul de IT și-a făcut simțită prezența în transport, iar până acum
rezultatele sunt pozitive: costuri mai reduse, eficiență dublată și timpi de transport scăzuți.
Turism pentru tineret
În acest articol va fi tratat conceptul de „turism” în general, se vor prezenta definiții, istoric,
forme și tipuri de turism. De asemenea, se va aborda conceptul „turism pentru tineret” și se vor
prezenta istoricul și definițiile acestui tip de turism și principalele activități și particularități ale
turismului pentru tineret.
Digitalizarea sectorului de transport
Articolul de față prezintă schimbarea adusă de IT în sectorului transportului. De la
transportul cu mijloacele de transport în comun, la mașina personală, de la mersul pe bicicletă
și până la transportul cu camioane hibride sau complet electrice, toate se datorează într-o mare
măsura sectorului de IT.
Cultura organizațională – ce este și cum se manifestă
Monica-Elena RETHER, WONG Ioan-Jimmy WONG
Facultatea de Management-Marketing
Universitatea Româno-Americană
Abstract
Organisational culture is a concept that can be defined as a collection of beliefs, values, ideologies and
ways of interacting that help shape the unicity of the social environment of an organization. Most
company cultures are pretty similar and therefore a series of components that help shape an
organisation’s culture could be identified. The reason why organisational culture is important is that it
creates an environment where employees can achieve great results without even feeling like they are
working. Some of the biggest companies in the world display different ways of creating a great culture,
one of those being Google. Google’s headquarter Googleplex is a model that needs a lot of courage to
be implemented, but can lead to great results, as we all know the success of Google.
Key words. Organisation, culture, management, workplace
Marketing în Afaceri
In this paper, I have developed a detailed marketing plan for launching a Lay’s brand product. In
order to have a clearer vision of this marketing plan, I have described the strategies that I will follow:
marketing strategy, product strategy, pricing strategy, distribution strategy and promotion strategy.
Also, in this paper I described the company Star Foods, which owns the Lay’s brand, presenting data
from the company’s history that had a significant impact on it’s development and helped it to become
one of the strongest brands on the Romanian market. The basis of this project was the Lay’s Gourmet
product for which I made an advertising poster that would help it enter the market and would increase
the interest of consumers to try it
Situații financiare consolidate
Abstract
The current paper presents from a theoretical point of view how to prepare consolidated
financial statements also offering examples of consolidation. Consolidated financial statements
are financial statements of a group of companies in which the assets, equity, liabilities,
expenses and income of the parent company and its subsidiaries are presented as those of a
single economic entity. The paper will develop topics such as the legal basis in which
consolidated financial statements are prepared, their purpose and content, the scope of
consolidation also pointing out the methods and procedures of the consolidation.