OBIECTIV
Schimbarea este esentiala pentru o organizatie care isi doreste sa ramana competitiva. Refuzul schimbarii influenteaza abilitatea unei companii de a supravietui, rezistenta la schimbare fiind unul dintre motivele pentru care o companie esueaza.
Unul dintre pilonii care stau la baza implementării schimbării într-o companie este comunicarea, proces în care sunt angrenate toate structurile organizației.Comunicarea este parte integranta in procesul de schimbare, iar persoanele pregatite sa accepte si sa implementeze schimbarea sunt mai implicate si mai angajate in procesul de schimbare. Comunicarea in conditii de schimbare este un proces continuu ce are nevoie sa fie calibrat pentru reducerea incertitudinii si anxietatii, pentru angajarea echipei in procesul schimbarii si pentru crearea scopului comun in vederea schimbarii.
Cursul este orientat catre dezvoltarea abilitatilor de comunicare ce permit o mai buna organizare pentru stabilirea strategiilor, planificarea, prioritizarea, precum si in construirea increderii angajatilor care trec printr-un proces de schimbare organizationala si vizează deprinderea abilităților și competențelor necesare realizării procesului de comunicare în contextul producerii schimbărilor în organizații. Cursul este 100% practic si pune accentul pe dezvoltarea abilităților de comunicare proactive și asertive.
COMPETENTE 
- Intelegerea diferitelor structuri organizationale si rolul lor in procesul de schimbare
- Intelegerea procesului de schimbare si necesitatea schimbarii in viata unei organizatii si in contextual actual
- Analiza tipurilor de schimbare
- Dezvoltarea abilitatilor de leadership necesare pentru a conduce cu succes procesul de schimbare
- Analiza factorilor care contribuie la succesul procesului de schimbare
- Intelegerea motivelor pentru care actionarii/ anagajatii se opun schimbarii si depasirea acestora
- Analiza rolului actionarilor si partilor implicatein procesul de schimbare
- Intelegerea importantei comunicarii, increderii si culturii organizationale in procesul de schimbare
- Intelegerea elementelor care conduc la o comunicare eficienta: analiza de nevoi, construirea mesajului, intelegerea publicurilor tinta, necesitatea feedback-ului, ascultarea active, asertivitatea
- Planificarea activitatilor de comunicare in procesul de schimbare
SCHIMBAREA CA PROCES SOCIAL SI ROLUL COMUNICARII
Managementul schimbarii este procesul prin care se gestioneaza impactul pe care il are schimbarea in organizatie. Realizat bine, acesta accelereaza implementarea cu success a initiativelor de schimbare si se obtine prin folosirea unor strategii specifice care ajuta la calibrarea si gestionarea impactului.
Este bine sa se inteleaga schimbarea ca un proces social, ceea ce inseamna ca este nevoie sa se inteleaga efectele asupra oamenilor. Managementul schimbarii este despre de a sprijini angajatii asupra schimbarile au impact sa depaseasca cu success procesul de tranzitie. Este absolut necesar pentru ca schimbarile organizationale – trecerea de la o stare curenta la o stare viitoare – va avea in final impact asupra modului in care angajatii executa sarcinile la care s-au angajat.
STRUCTURA TEMATICA
- Nevoia de schimbare a organizatiei
- Structura organizationala & fluxul comunicarii in organizatii
- Tipuri de reactii la schimbare
- Planificarea schimbarii
- Leadership pentru sustinerea schimbarii. Scopul schimbarii
- Construirea sensului schimbarii. Obtinerea angajamentului. Obtinerea suportului. Colaborarea. Energia schimbarii. Castigarea increderii
- Etapele schimbarii
- Abilitati pentru o comunicare eficienta. Intelegerea emotiilor. Diferenta intre comunicare si intelegere. Obtinerea feedback-ului. Ascultarea active. Asertivitatea. Construirea mesajului
- Obtinerea angajamentului si gestionarea emotiilor dificile
- Intelegera publicurilor & analiza de nevoi
- Realizarea unui plan de comunicare
- Gestionarea conversatiilor dificile
- Sustinerea angajatilor in procesul de schimbare
- Monitorizarea schimbarii si strategii de refacere
RESURSE
Pe langa materialele primite la curs, participantii vor avea acces, timp de trei ani, dupa finalizarea cursului, la Centrul de Resurse al Euro Best Team, care contine cele mai noi si relevante publicatii din domeniu.
PARTICIPANTI
Avand in vedere tematica, actualitatea informatiilor, calitatea trainerilor si a aplicatiilor practice, valoarea de piata a acestui curs este aproximativ 1000 de euro.
In cadrul proiectului TISA, participarea este GRATUITA, deoarece toate costurile de participare sunt sustinute de Comisia Europeana, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.
Trainingul se adreseaza angajatilor din companiile care isi desfasoara activitatea in domeniile: Sanatate, Turism si Ecoturism, Industrii creative, Procesarea Alimentelor si Bauturilor, Bioeconomie, Biotehnologie si Biofarmaceutica.
ATENTIE! Locurile sunt limitate, iar ocuparea lor se face in ordinea completarii formularului de inscriere si a validarii documentelor de inscriere!
FORMULAR DE INSCRIERE