pocu

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 | Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti Obiectiv specific 3.8 Cresterea numarului de angajați care beneficiaza de noi instrumente, metode, practici etc, de management al resurselor umane si de conditii de lucru imbunatatite in vederea adaptarii activitatii la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligenta conform SNCDI.

LEADERSHIP PENTRU MANAGEMENTUL SCHIMBARII
BAIA MARE: 21 -24 feb. 2019

OBIECTIV

Conducerea unei echipe reprezinta un demers complex ce presupune experienta profesionala, viziune, pasiune, dar si abilitatea de a lua decizii in conditii de presiune de timp sau in conditii de incetrtitudine. Una dintre cele mai importante misiuni ale liderului, in special in conditii de schimbare, este cea de motivare a echipei, misiune pentru care liderul are nevoie de pregatire, de viziune, dar si de bune abilitati de comunicare si relationare. Decidentii investiti cu misiunea de a conduce si de a inspira schimbarea au nevoie de calitati si de deprinderi speciale pentru a influenta oamenii din subordine si cultura organizationala, stiut fiind rolul esential al liderilor in gestionarea inovatiei.

Cursul isi propune sa ofere parghiile necesare pentru aplicarea schimbarii fara a provoca rupturi, prin minimizarea rezistentei interne la nou, gratie talentului personal al liderilor de a conduce, explica, asculta, influenta si de a inspira. Scopul cursului este cel de a oferi un cadru conceptual si teoretic al leadersipului pentru managementul schimbarii, dar si de a pune la dispozitia cursantilor instrumente prin care managerii si antreprenorii pot conduce o initiativa de schimbare organizationala reusita si plina de satisfactii.

Cursul imbina tehnici menise sa armonizeze stilurile de conducere cu procesele de luare a deciziilor, combinand concepte si teorii clasice cu cercetari recente, intr-o pleiada de aplicatii practice, revelatoare, orientate spre imbunatatirea abilitatilor de lider si cresterea capacitatii de luare a deciziilor.

COMPETENTE

  • Cresterea capacitatii de utilizare a tehnicilor de leadershipului in coordonarea echipelor
  • Cresterea capacitatii de analiza a stilurilor de conducere
  • Cresterea capacitatii de actualizare a cunostintelor si a tehnicilor de conducere specifice leadershipului
  • Cresterea capacitatii de elaborarea a planului de dezvoltare personala si profesionala pentru adaptarea stilurilor de conducere
  • Cresterea capacitatii de planificare a procesului de schimbare
  • Cresterea capacitatii de mobilizare a  personalului in vederea schimbarii si  inovarii
  • Cresterea capacitatii de comunicare cu toate partile implicate in schimbare precum si pentru crearea unui lant decizional flexibil si rapid

DESPRE LEADERSHIP SI MANAGEMENTUL SCHIMBARII

Pentru a avea succes, schimbarea trebuie planificata in functie de nevoile firmei, definindu-se anterior obiectivele acesteia. Liderii schimbarii trebuie sa se concentreze in primul rand pe oamenii din organizatie, comunicand informatii despre fiecare etapa (obiective, responsabilitati clare si realizari) avand ca principal scop constructia unei culturi a schimbarii.

Tacticile de leadership in ecuatia schimbarii se aplica gradual, in functie de etape si de reactiile emotionale aduse de acestea. Schimbarea din perspectiva conducerii priveste liderii si organizatia ca un tot unitar, ce trebuie sa chestioneze permanent ceea ce este considerat litera de lege in procesul de productie, astfel incat sa sa dezvolte comportamente si practici de natura sa stimuleze adaptarea la nou. Toate aceste deprinderi si bune practici vor face obiectul instructajului nostru.

Liderii sunt ceie care isi asuma o larga paleta de decizii strategice si tactice pentru echipele pe care le coordoneaza, dar si cei care stabilesc strategiile de lucru, component echipelor, modul in care sunt organizate acticivitatile si sunt utilizate resursele in scopul atingerii obiectivelor. Unul dintre cele mai importante roluri ale unui lider, in special in conditii de schimbare organizatorica si indiferent de pozitia pe care o ocupa in organizatie este cel de orienatre a organizatiei sau a departamentelor spre success.

STRUCTURA TEMATICA

  • Definirea conceptului de leadership
  • Tipuri de leadership
  • Leadership-ul in contextul schimbarii
  • Identificarea obstacolelor din calea managementului schimbarii
  • Identificarea solutiilor pentru realizarea obiectivelor cu sprijinul subordonatilor
  • Erori clasice in managementul schimbarii si consecintele acestora
  • Roluri si responsabilitati pentru schimbare
  • Intrebari esentiale inainte de a incepe un proces de schimbare in companie
  • Opt pasi critici in transformarea unei organizatii, dupa John Kotter
  • Strategia de comunicare. Implicarea factorilor cheie din companie (HR, directori adjuncti) in eforturile de comunicare
  • Gestionarea emotiilor provocate de schimbare
  • Rezistenta angajatilor la schimbare. Strategii de inlaturare a temerilor
  • Leadership-ul defectuos

RESURSE

Pe langa materialele primite la curs, participantii vor avea acces, timp de trei ani, dupa finalizarea cursului, la Centrul de Resurse al Euro Best Team, care contine cele mai noi si relevante publicatii din domeniu.

PARTICIPANTI

Avand in vedere tematica, actualitatea informatiilor, calitatea trainerilor si a aplicatiilor practice, valoarea de piata a acestui curs este aproximativ 1000 de euro.

In cadrul proiectului TISA, participarea este GRATUITA, deoarece toate costurile de participare sunt sustinute de Comisia Europeana, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Trainingul se adreseaza angajatilor din companiile care isi desfasoara activitatea in domeniile: Sanatate, Turism si Ecoturism, Industrii creative, Procesarea Alimentelor si Bauturilor, Bioeconomie, Biotehnologie si Biofarmaceutica.

ATENTIE! Locurile sunt limitate, iar ocuparea lor se face in ordinea completarii formularului de inscriere si a validarii documentelor de inscriere!

 

FORMULAR DE INSCRIERE