OBIECTIVE
Cursul Management Strategic si Teatrul operatiunilor de Business este un program de pregatire inovativ bazat pe experimentarea unor tehnici de strategie specifice preluate din teatre de operatiuni militare si care utilizeaza tehnici si tactici aplicate in acest moment de manageri de top, in cadrul proceselor de luare a deciziilor. Obiectivul cursului este orientat catre dezvoltarea abilitatilor de intelegere a contextului si caracteristicilor domeniului in care compania activeaza in vederea dezvoltarii strategice a companiei pentru a obtine avantaj competitiv intr-o piata puternic concurentiala. Cursul isi propune experimentarea unui proces de restructurare a procesului decizional, in sensul imbunatatirii acestuia, printr-o mai buna analiza a situatiilor in care se afla organizatiile si printr-o identificare mai clara si mai eficienta a oportunitatilor din piata.
In cadrul cursului vor fi utilizate modele clasice de analiza dovedite a fi modele de buna practica precum analiza mediului intern si extern al organizatiei, formularea strategiei si planurilor operationale de implementare, evaluarea si monitorizarea performantelor, printr-un control managerial eficient. Cursul este 100% practic si urmareste dezvoltarea abilitatilor si competentelor necesare intelegerii procesului de decizie in managementul strategic prin prezentare si comparare a diferitelor modele de analiza utilizate de marile comanii din intreaga lume: cele 5 forte ale lui Porter, modelul STEEP, modelul competentelor organizationale Grat, harti de pozitie, lanul valoric al lui Porter, analiza SWOT, Fisa scorului echilibrat al lui Kaplan si Norton, strategiile generice ale lui Porter, strategiile de dezvoltare ale lui Ansoff, analiza stakeholderilor si analiza riscurilor, modele de selectie in vederea luarii deciziilor, modelul de control managerial al lui Daft. Cursul ofera, de asemenea, tehnici specifice de gandire critica ce permit conturarea, structurarea si implementarea procesului de planificare strategica.
COMPETENTE 
- Cresterea capacitatii de definire a misiunii si viziunii companiei
- Cresterea capacitatii de stabilire a obiectivelor
- Cresterea capacitatii de analiza a mediului intern si extern
- Cresterea capacitatii de analiza a pietei
- Cresterea capacitatii de elaborare si promovare a politicilor strategice
- Cresterea capacitatii de elaborare a strategiilor alternative
- Cresterea capacitatii de identificare a activitatilor potrivite aplicarii strategiei
- Cresterea capacitatii de elaborare, implementare si monitorizare a planurilor strategice
- Cresterea capacitatii de control a implementarii deciziillor strategice
MANAGEMENTUL STRATEGIC SI STRATEGUL UNEI COMPANII
Managementul strategic este o abordare complexa, multidimensionala, un sistem dinamic de coordonare si avizare, care ghideaza planificarea statica, de management, in spatiu si timp. Managementul strategic este un proces complex in baza caruia factorii de decizie aloca si implica resurse, tinand cont deopotriva de misiunea si viziunea organizatiei, strategia fiind punctul de intersectie al celor doua concepte de lucru.
Managementul strategic lucreaza cu concepte precum: avantaje competitive, viziune si misiune, oportunitati si amenintari din mediul extern, puncte tari si puncte slabe ale mediului intern, obiective pe termen lung, obiective anuale, politici interne, control managerial. Managerul strategic este cel mai important factor de decizie din cadrul unei companii. Este cel care spune DA sau NU si care, prin deciziile lui, impacteaza intreaga activitate, precum si parcursul strategic al companiei. Rezultatul managementului strategic este DECIZIA STRATEGICA.
STRUCTURA TEMATICA
- Managementul strategic si conceptul SMS (The Strategy Management System)
- Pilonii esentiali ai managementului strategic: decizia, obiective si control, schimbarea, planificarea si organizarea, conflicte/comunicare
- Viziunea si misiunea de business. Transpunerea in strategie.
- Obiective si directiile strategice ( strategic objectives and strategic maps)
- Mediul intern si extern de afaceri. Modelul Harvard
- Balanced Scorecard. Perspective, obiective, terminologie, etape de implementare
- Cercetarea si inovarea in organizatie (future opportunities)
- Identificarea optiunilor strategice si procesul de selectie in vederea luarii deciziei
- Etica, responsabilitatea si sustenabilitatea in gandirea de business
RESURSE
Pe langa materialele primite la curs, participantii vor avea acces, timp de trei ani, dupa finalizarea cursului, la Centrul de Resurse al Euro Best Team, care contine cele mai noi si relevante publicatii din domeniu.
PARTICIPANTI
Avand in vedere tematica, actualitatea informatiilor, calitatea trainerilor si a aplicatiilor practice, valoarea de piata a acestui curs este aproximativ 1000 de euro.
In cadrul proiectului TISA, participarea este GRATUITA, deoarece toate costurile de participare sunt sustinute de Comisia Europeana, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.
Trainingul se adreseaza angajatilor din companiile care isi desfasoara activitatea in domeniile: Sanatate, Turism si Ecoturism, Industrii creative, Procesarea Alimentelor si Bauturilor, Bioeconomie, Biotehnologie si Biofarmaceutica.
ATENTIE! Locurile sunt limitate, iar ocuparea lor se face in ordinea completarii formularului de inscriere si a validarii documentelor de inscriere!
FORMULAR DE INSCRIERE