pocu

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 | Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti Obiectiv specific 3.8 Cresterea numarului de angajați care beneficiaza de noi instrumente, metode, practici etc, de management al resurselor umane si de conditii de lucru imbunatatite in vederea adaptarii activitatii la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligenta conform SNCDI.

TEHNOLOGIA INFORMATIEI SI COMUNICATIILOR. RESURSE VALOROASE SAU SURSE DE PIERDERI?
BAIA MARE: 7 – 10 martie 2019

OBIECTIV

Una dintre greselile frecvente ale companiilor este tehnologizarea nestrategica, respectiv achizitia de echipamente si dispozitive care nu sunt neaparat necesare sau pentru care nu exista competente in cadrul companiilor privind utilizarea lor. Aceste achizitii genereaza de obicei pierderi, atat financiare, cat si de timp, si, in loc sa devina resurse valoroase in eficientizarea activitatii, devin mobilier de birou care isi pierde utilitatea pe masura ce tehnologia avanseaza.

Cursul Tehnologia Informatiilor si Comuncatiilor isi propune sa constientizeze participantii cu privire la ponderea si importanta tehnologiei in activitatea curenta a unei companii, precum si sa le dezvolte abilitatile si competentele de a gandi dezvoltarea activitatii pe baze tehnologice in termeni strategici. Cursul ofera o viziune de ansamblu a ceea ce inseamna tehnologia comunicatiilor si in ce scop este ea utilizata. La finalul acestui curs, participantii vor avea capacitatea de a identifica oportunitati de dezvoltare tinand cont de evolutia tehnologiei, precum si de a stabili ce tipuri de competente profesionale trebuie dezvoltate la nivelul personalului, pentru a utiliza tehnologia existenta.

COMPETENTE

Cursanții vor obține competențe noi sau și le vor actualiza pe cele existente fiind capabili să:

 • Utilizeze funcțiile avansate ale diferitelor instrumente software (ERP, CRM, Aplicatii Microsoft Office, Aplicatii Google, Google Docs, etc). Ex: fuziunea datelor și documentelor de diferite formate, folosind formule avansate, interogari, macro-uri, pivoti, calcul tabelar, funcția mail merge, etc.
 • Creeze și gestioneze conținutul prin instrumente de colaborare (Ex. calendare electronice, sisteme de management de proiect, tabele colaborative etc).
 • Folosească funcţiile avansate ale instrumentelor de comunicare și management
 • Înțeleagă beneficiile implementării aplicațiilor software (CRM, ERP etc) în procesul de management al unei organizații
 • Optimizeze procesul de management prin folosirea instrumentelor software

TEHNOLOGIA INFORMATIEI SI COMUNICATIILOR

Ne este tot mai greu sa gandim viata fara internet si fara dispozitivele diversificate, tot mai sophisticate, care ne asigura comunicarea in interiorul companiei, dar si in afara ei. Computerele au devenit instrumente uzuale de lucru, iar trecerea la comunicarea electronica a facut posibila eficientizarea activitatii, prin reducerea timpului si spatiilor de lucru, prin reducerea numarului de persoane angajate sau a materialelor de lucru. O companie, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, trebuie sa tina pasul cu tot ce apare nou in domensiul tehnologiei informatiei si comunicarii, si, totodata, sa faca toate demersurile pentru a actualiza competentele persoanelor angajate, pentru a face fata presiunii tehnologice.

STRUCTURA TEMATICA 

 1. Definirea conceptelor specifice tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor
 2. Impactului tehnologiilor informatice asupra companiilor
 3. Rolul TIC în managementul organizațional
 4. Optimizare a procesului de management prin golosirea instrumentelor software
 5. Conceptul de Cloud
 6. Avantajele migrării către Cloud
 7. Sisteme de management al conținutului tip Open Source (Aplicații Google: Google Docs, Google Drive, Google Analitics, etc)
 8. Conceptul de ERP (Enterprise Resource Planning) – principii de funcționare
 9. Conceptul KANBAN
 10. Conceptul CRM (Customer Relationship Management)
 11. Prezentarea și configurarea softului de management (CRM)
 12. Simularea implementării și exploatării sistemului CRM
 13. Funcții avansate în aplicații folosite usual: Excel, Access, Word etc (formule avansate, interogări, macro-uri, pivoți, calcul tabelar etc)
 14. Integrarea instrumentelor TIC
 15. Adaptarea și modelarea sistemelor informatice la procesul specific de business
 16. Impedimente în folosirea TIC în afaceri

RESURSE

Pe langa materialele primite la curs, participantii vor avea acces, timp de trei ani, dupa finalizarea cursului, la Centrul de Resurse al Euro Best Team, care contine cele mai noi si relevante publicatii din domeniu.

PARTICIPANTI

Avand in vedere tematica, actualitatea informatiilor, calitatea trainerilor si a aplicatiilor practice, valoarea de piata a acestui curs este aproximativ 1000 de euro.

In cadrul proiectului TISA, participarea este GRATUITA, deoarece toate costurile de participare sunt sustinute de Comisia Europeana, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Trainingul se adreseaza angajatilor din companiile care isi desfasoara activitatea in domeniile: Sanatate, Turism si Ecoturism, Industrii creative, Procesarea Alimentelor si Bauturilor, Bioeconomie, Biotehnologie si Biofarmaceutica.

ATENTIE! Locurile sunt limitate, iar ocuparea lor se face in ordinea completarii formularului de inscriere si a validarii documentelor de inscriere!

 

FORMULAR DE INSCRIERE